GLIDE POD – Montažna energetski efikasna kuća

Britanska kompanija Pod-Space osmislila je dizajn prefabrikovane, lakomontažne prizemne zgrade koja može biti postavljena gde god poželite, a dali su joj naziv Glide Pod.Dizajn i mogućnosti ove kuće su prilagodljivi, dozvoljavajući klijentu da kreira bilo kakav objekat u prirodnom okruženju, letnjikovac ili odmaralište u svom dvorištu, ili pak kompletno opremljen dom sa svim potrebnim prostorijama.
Mogućnost uštede energije preko visokoenergetskog stakla, upotrebom pasivnog sistema grejanja i sistemima obnovljive energije poput solarnog krova, ova zgrada ima potencijal da postane energetski nezavisna oaza vašeg životnog prostora.
Godine 2017. ovaj projekat je i nagrađen prestižnom Red Dot nagradom za dizajn zbog primene kompletno prirodnih materijala uz ispunjenost visokoestetskih zahteva.

„Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo kako je naš naš novi proizvod Glide Pod nagrađen prestižnom nagradom Red Dot Product Design za 2017. godinu“, izjavila je kompanija na svom veb portalu.

glide pod montažna kuća
Veoma izdržljiva, male kvadrature Glide Pod modularna struktura je dizajnirana tako da joj prethodi minimalno planiranje za njenu postavku, a u mnogo slučajeva zaobilazi čak i zakonske regulative dobijanja građevinske dozvole, s obzirom da se radi o montažnom objektu. Svi konstruktivni modularni elementi se izrađuju u fabrici, pa se postavka na licu mesta završi veoma brzo i jednostavno. Prednost je ta što se bez poteškoća nakon nekog vremena ova kuća može prebacti i na neku drugu lokaciju.glide pod montažna kuća
Sva ugrađena stolarija su skandinavski prozori i vrata od poda do plafona, koju su visokoizolujući, a sa namerom da se kroz velike staklene površine dobije osećaj konekcije sa spoljašnjim prostorom odnosno baštom. Na taj način se kroz prozore dobija dosta prirodnog osvetljenja u slučaju da klijent ne želi da uvodi kablove za električnu energiju, već da bude kompletno energetski nezavisan.glide pod montažna kuća
Za završnu fasadnu oblogu korišćena je kvalitetna i dugotrajna drvena građa, što je takođe slučaj i u obradi enterijera, kao i u njegovom opremanju savremenim energetsko efikasnm urađajima i detaljima. Za ovaj objekat su takođe razvili tip solarnih zastora koji ujedno i štite od vremenskih neprilika.
Mogućnost za unapređenje zgrade ovakvog tipa nema granica, a za sad ova kompanija takođe pruža mogućnost da vam ozelene krov kao dodatan vid izolacije, koja funkcioniše i kao vodonepropusna površina. To naravno izgleda fantastično uklopljeno u generalni koncept zgrade. Pod-Space može kreirati zgradu apsolutno po meri klijenta, prilagodljiv i multifunkcionalni prostor sa svim što on smatra da mu je potrebno.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *