federiko babina – ilustracije arhitektonskih formi

Federiko Babina (Federico Babina) je italijanski arhitekta i grafički dizajner koji živi i radi u Barseloni od 2007. godine. Prema njegovim rečima, trudi se da svakodnevno posmatra i istražuje svet kroz oči deteta, jer smatra da su deca jedina koja svet mogu posmatrati bez predrasuda.

PAINTOWN

Po profesiji je arhitekta i grafički dizajner, ali njegova je ljubav prema grafičkom dizajnu prevladala i time se bavi veći deo svog života. Ovaj umetnik kroz svoje nesvakidašnje ilustracije i animacije prikazuje istorijske pojmove vezane za arhitekturu, istoriju, važne istorijske ličnosti, gradove, moderno doba, film, fantaziju i druge elemente.

ARCHITALE

Njegov rad se zasniva na detaljnom istraživanju određene teme, apstrahovanju pojmova vezanih za nju i na kraju njihovom grafički dobro dizajniranom šematskom prikazu, ali tako da se vidi međusobna korespodencija i stilska istovetnost tog projekta.

ARCHISUTRA

Veoma je poznat njegov projekat PORTRETI, koji je obuhvatio čak 35 umetnika i grafički ih predstavio kroz stil i odlike njihovog sopstvenog stvaralaštva. U tu odabranu grupu ulaze mnogi umetnici poput Vinseta van Goga, Fride Kalo, Salvadora Dalija, Pit Mondrijana, Lucio Fontana i drugih.

Jedan od interesantnijih projekata vezan je za psihologiju. Umetnik koristi arhtetipski prikaz kuće i “provlači” ga kroz 17 mentalni stanja poput paranoje, depresije, demencije, autizma i druge, zadržavajući taj osnovni grafički oblik koji nam zapravo sugeriše na sveopštu jednakost među ljudima. Animacije ovih grafika je radio sa svojim saradnicima, kako bi bolje dočarao dinamiku i proces promene.

Federiko obrađuje naizgled i jedostavne teme poput alfabeta, koji grafički provlači kroz eminentne građevine dvadesetog veka ili pak kultne filmove prikazane kroz presek neke imaginarne zgrade, prikazavši suštinu radnje koja se u njima dešava i karakterističnu scenu enterijera.

ARCHISET

Kako prestonice poput Rima, Atine, Barselone, Njujorka izgledaju u očima ovog umetnika takođe je bio jedan od projekata. Grafički prikaz čoveka nakićen odlikama svog grada u animaciji ima i zvučni efekat koji upotpunjuje doživljaj.

INKONICITY

S obzirom da je Federikov rad poveći, predlažemo vam da prokrstarite njegovom internet prezentacijom (OVDE) i sami odaberete svoje favotite, a mi smo odabrali one projekte za koje smatramo da izvrsno oslikavaju lepotu i kvalitet njegovog stvaraštva.

ARCHIWINDOW

 © Kompletan video i grafički sadržaj je vlasništvo Federico Babina

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *